Novaka Radonjića 59

21000 Novi Sad, Srbija

381(0)21-531-657

info@engel.rs

PROIZVODNJA PRODAJA I ODRŽAVANJE MEDICINSKE,

LABORATORIJSKE I INDUSTRIJSKE OPREME

Početna

Autorstvo i sva prava zadržava Engel Ltd

Share on Facebook Share on LinkedIn Share via e-mail Print
ENGEL

STERILIZATORI

Osnovni metodi sterilizacije, koji određuju i tipove sterilizatora su gasna metoda (Etilen oksid), metoda zasićene vodene pare pri visokim temperaturama (autoklav) kao i metoda izlaganja ultraljubičastim zracima uz prisustvo vodonik peroksida (plazma sterilizatori). Sva tri tipa sterilizatora nalaze se u ponudi Engel-a.

STERILIZACIONA PAKOVANJA

Kombinacijom prozirne folije i medicinskog papira (60 - 70 g/m2 ) omogućena je brza i laka identifikacija sterilisanog sadržaja. Višeredno zapečaćena, necepajuća folija marginalizuje rizik od narušavanja integriteta sterilizacije. Štampa po zalepljenim rubovima, mastilom na bazi vode, bez mogućnosti kontaminacije sadržaja. Razlika između procesiranih i ne procesiranih sadržaja lako se ustanovljava pomoću ekoloških hemijskih indikatora po rubovima, za gasnu (EO) i parnu sterilizaciju (formaldehid indikatori - na zahtev kupca).

KONTROLA STERILIZACIJE

Kontrola sterilizacije može se podeliti u dve kategorije: kontrola procesa sterilizacije i kontrola uspešnosti sterilizacije. Prva kategorija obuhvata testove koji se sprovode pre i za vreme procesa sterilizacije i utvrđuje da li su ostvareni uslovi za uspešnu sterilizaciju a sprovodi se putem hemijskih indikatora, hemijskih integratora kaoi testova posebne namene (Bowie Dick, Helix). Uspešnost sterilizacije utvrđuje se biološkim indikatorima. Detaljnije o kontroli sterilizacije možete pročitati ovde.